keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Koulutuspäivät Helsingissä

Lapinlahden vanha sairaala
Jyväskylän ympäristöluotsit olivat hyvin edustettuna Ympäristöluotsitoiminnan valtakunnallisilla koulutuspäivillä Helsingissä 10.-11.2.2016. Koulutus järjestettiin Lapinlahden vanhan sairaalan tiloissa. Ympäristö oli mitä viehättävin, ja kuten ympäristöluotsitoimintaan sopii, pääsimme auditoriossa istumisen lisäksi kierrokselle tutustumaan sairaalaan ja sen historiaan.

Näkymä Aleksis Kiven huoneen ikkunasta

Koulutuspäivien ensimmäisenä päivänä ympäristöluotsausta esiteltiin yleisellä tasolla ja kuultiin eri toimijoiden ajatuksia vapaaehtoistoiminnasta, sen kehittämisestä ja mikä siihen innostaa. Toisena päivänä paneuduttiin tarkemmin ympäristöluotsikoulutuksen sisältöön, järjestämiseen, rahoitukseen ja hyviin käytäntöihin. Tanssitaiteilija Helena Ratisen luotsaama aistimatka maisemaan ja itseen sairaalan pihapiirissä ei jättänyt ketään kylmäksi, vaikka vettä satoikin, kun jalkauduimme kauniiseen ympäristöön.

Koulutuspäivillä oli hyvä ja innostava ilmapiiri ja Maaseudun Sivistysliiton toiminnanjohtaja Paula Yliselä totesikin, että "Ympäristöluotsaus on kultakimpale". Koulutuspäivien parasta antia oli sen suomat verkostoitumismahdollisuudet, monipuoliset ja laadukkaat esitykset ja paneelikeskustelut sekä kaikki ne lukemattomat ajatukset ja kysymykset, joita heräsi.

Edistetäänkö tulevaisuudessa monikulttuurisuutta ympäristöluotsitoiminnan avulla? Voiko ympäristöluotsaus olla kotouttamisen keino? Järjestämmekö retkiä Euroopan kulttuuriympäristöpäivillä? Miten osallistumme Suomen luonnon päivään tänä vuonna? Entä Suomen 100-vuotisjuhlavuonna 2017? Keski-Suomen omaa poikaa Matti Nykästä lainaten: Jokainen tsäänssi on mahdollisuus.

Katso mitä Paikan tuntu kirjoittaa ympäristöluotsitoiminnan koulutuspäivistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti