maanantai 28. elokuuta 2017

KOKOUSTETAANKO LAAVULLA?
                                                                                                                                        20.8.2017

Mukavia fiiliksiä Huhtasuon laavulta


Olimme maanantaina 14.8. pitämässä SPR Kuokkalan osaston (toiminta-alueeseen kuuluu myös Huhtasuo) hallituksen perinteistä syyskauden avausta Huhtasuon Vuorilammen laavulla. Sää oli tämän kesän huippua: iltapäivän aurinko säteili kirkkaalta taivaalta ja lempeä tuuli leyhytteli molempia hiuksiani.

Olin paikalla hyvissä ajoin ennen kokouksen alkua ja sain rauhassa viritellä makkaratulet nuotiopaikalle. Kuin nuotion kutsumana paikalle alkoi kokoontua väkeä, pääasiassa lapsiperheitä niin suomalaistaustaisia kuin maahanmuuttajiakin nauttimaan viime viikoille harvinaisesta kesäsäästä ja laavuympäristön tunnelmasta.  


Tulihan sitten oma kokousväkenikin juuri, kun makkarat olivat sopivan kuumia ja meheviä. Sopu antoi sijaa ja saimme makkarat ja kokouskahvit nautituksi laavupaikan tukevan pöydän ääressä. Nopea laskenta antoi tulokseksi, että väkeä oli alueella parhaimmillaan yhteensä yli kolmekymmentä, joista lähes puolet lapsia.

Saimme ”rauhoitetuksi” laiturille kokouspaikan ja käsittelimme kokousasiat leppoisen vauhdikkaasti samalla seuraillen, että rannalta vauhdikkaasti laiturille pyrähtelevät lapset pysyivät kaiteiden sisällä.


Olin ihan fiiliksissä: onnistuin hyvin kokousvalmisteluissa, mutta ennen kaikkea iloitsin siitä, että muutakin väkeä oli niin paljon sulassa sovussa nauttimassa Suomen kesästä. Olinhan itse ollut muutama vuosi sitten yhtenä ”Hyvinvointia Huhtasuolle”-hankkeen talkoolaisena rakentamassa laavua. Saatoin hyvillä mielin todeta, että niissä talkoissa ”turha työ ei mennyt hukkaan”.


Nyt taas jaksaa jatkaa ympäristöluotsinakin kohti uusia seikkailuja esimerkiksi tällä laavulla 13.9. klo 12 alkaen Taideapteekin Senioritapaamisessa. 

Terveisin lähilaavulta

Pauli Puttonen
Kulttuuri- ja ympäristöluotsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti