keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Patikoimassa Senja-korttelin asukkaiden kanssa 30.5.

Koko kortteli liikkuu! Senja-patikka suuntautuu Tuomiojärven rannalle ja mukana on ymäristöluotseja kertomassa alueesta. Tavoitteena on liikuttaa koko korttelin väkeä, joten tarjotaan kävivartta sitä tarvitsevalle. Patikka aloitetaan korttelin yläpihalta yhteisellä jumpalla.  Yllä oleva oli napattu Senja -korttelin nettisivuilta

Senja-korttelissa asuu paljon seniorikansaa, osa ihan omillaan ja osa palveluiden piirissä. Päiväkeskuskin sijaitsee korttelissa.  Ympäristöluotseja pyydettiin vetämään eripituisia lenkkejä ulkoilupäivään, Kortepohjan kaupunginosasta Viitaniemeen asti. Päätepisteenä olikin ympärisöluotsien istuttama  tulevaisuuden kuusi, jonne matkaa tuli jopa kolme kilometriä.

Yhteisen suunnittelupalaverin jälkeen hoivayhdistyksellä joukkomme jakaantui kolmeen ryhmään ja otti selvää kohteen historiasta, arkkitehtuurista ja puiston suunittelusta. Viitaniemen puutarhakaupunginosa  on kaupunkisuunnittelultaan ja kosteikkoalueiltaan mainio retkikohde ikäihmisille. Viitaniemestä löytyy lintujen suojelualue ja puistomainen asuinalue 1960-luvulta, jossa näkyy myös arkkitehti Alvar Aallon kädenjälki ja pohjoismainen ystävyyskaupunkiyhteistyö. Matkan varrelle osui myös  suomenkielisen sivistyssanojen tehtailijan, Wolmar Schildtin, maaseutukartano.

Aurinkoisena ja tuulisena toukokuun aamupäivänä verrytellen lähdettiin liikkeelle ja pisimmän lenkin porukka ei ennättänyt parissa tunnissa takaisin. Muutamat uskaltautuivat myös riksapyörän kyytiin ja olipa jollakin hankaava kenkä, jolloin paluumatka ylämäkeen helpottui kovasti.  Riksalla pääsi myös heti pitemmän matkan katselamaan maisemia järvelle, myös lintujen tarkkailupaikalla piipahdettiin. Osa matkasi Viitaniemeen romanttisia pitkospuita pitkin.

Kaikki saivat aimo annoksen raitista ilmaa, kun yhdessä vaellettiin jutustellen ja lähiympäristöä ihmetellen. Vaikka luotsit olivat ottaneet selvää alueesta, parhaat jutut kehkeytyivät alueella pitkään asuneiden kanssa. Muistelot  ja kokemukset vaihtuvista maisemista ja kotikorttelin muutoksista olivat läsnä.

Keitä vielä odotellaan?


Alkuverryttelyä


Riksalla vähän vauhtia lenkilleKeväinen tulva oli jo laskenut muutamassa viikossa niin, että pitkospuita pääsi kuivin jaloin. Lintuja taustalla melkoinen määrä, joutsenia, lokkeja, silkkiuikkuja jne.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti