sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

On siis kevät, kuljen Haukanniemen rantaa...Ke-ke-ke-ke-kevät! kurnuttaa sammakko lastenkirjassa. Totta se on, mikä ihana aurinko! Nyt eron huomaa, kun kääntää kasvot kohti aurinkoa tai poispäin siitä - kyllä se jo lämmittää! Vesi tippuu räystäistä, linnut kilvan sirkuttavat ja varpaat viihtyisivät mieluiten kumisaappaissa. Klassiset kevään merkit ovat siis ilmassa. Yhtä lailla kevään merkkejä, joskaan ei niin toivottuja, ovat myös lumien alta paljastuvat roskat ja muut kaupunki- tai luonnonympäristöön kuulumattomat jätteet. Jollet ole vielä Roska päivässä -liikkeessä, ehdit osallistua koko Jyväskylän kaupungin siivoustalkoisiin vapun jälkeen 3.5. (lue lisää Sotkutonta päivää -kampanjasta)!

Kevät on hienoa aikaa tehdä retkiä luontoon sekä tutkailla ja tuumata muutoksia ympäristössä. Useimmille meistä se on vielä hienompaa mukavalla porukalla: Niinpä me ympäristöluotsit kutsumme ja haastamme sinut sekä kaverisi mukaan tutkimaan kevään merkkejä Haukanniemi herää -tapahtumaan sunnuntaina 17.4.2016 klo 10–13! 

Helmikuinen Haukanniemi
Haukanniemen tapahtuma avaa Löytöretki lähiluontoon -tapahtumien sarjan: Haukanniemen kevättä tarkastellaan tietopläjäysten sekä toiminnallisten rastien avulla, saattaapa mukana olla muutama metsäneläinkin. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton, ja sen järjestävät Jyväskylän seudun luonnonsuojeluyhdistys JYSLY ry, Luonto-Liiton Keski-Suomen piiri sekä Jyväskylän ympäristöluotsit. Tsekkaa tapahtuman Facebook-sivulta Haukanniemi herää lisätiedot!

Lämpimästi tervetuloa viettämään kiva päivä lähiluonnossa! Tapahtuman tunnelmia ja tarinoita odotettavissa blogissamme myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti