tiistai 30. tammikuuta 2018

Runotulet loimusivat taas loppiaisena 2018

Tunnelmia runopolun varrelta 


Runotulet syttyivät 6.1. Variskukkulan kylkeen. Tiimi oli kokoontunut muutaman kerran valmistelemaan ja suunnittelemaan tapahtumaa lähimaastoon ja Upen innoittamana askartelemaan taas runoja. Uutuutena oli tällä kertaa ympäristöluotsien ihan omat  luontoaiheiset runot, joita oli kerätty kokoon useampi kymmen. Niistä arvoisa jyrytystiimi (KIITOS Eeva, Tarja ja Pirita!) valitsi 12 Runotulille ensiesiintymiseen. Upe toimi ryhmän vetäjänä, hoiti tiedotuksen, tekstasi runot, hankki kynttilät ja muut oleelliset tarvikkeet sekä lämmittävän padan, jossa paloivat oikeat koivuklapit. Vaikka keli oli suotuisan lämmin, jopa lumilyhtyjä syntyi pikavauhdilla, varpaita palelsi ja huput päässä opastimme kulkijoita paikalle. 

Tunnelma on hieno, tuuli heilutti hennosti puita, lumi narisi, hanki upotti, puro solisi  ja ihmiset liikkuivat uteliaasti ja tekivät omia polkujaan puiden väliin. Runotulet on hyvän mielen tapahtuma, jossa voi rauhassa aistia yksin tai kaksin, pysähtyä hetkeksi ja katsoa väliin puronvartta, jonka helposti ohittaa. Luonto avaa aistimme taitavasti ja ohjaa sisäänpäin.

Jo perinteiseksi muodostunut loppiaistapahtuma keräsi taas toista sataa kävijää noin kolmen tunnin aikana. Jotkut olivat mukana jo kolmatta kertaa. Kiitoksia satoi ja joitakin kehittämisvinkkejä tuli, mutta todettiin jälkeen päin että yksinkertainen idea ei kaipaa markkinameininkiä, rauhoittuminen runojen ja tulien ääreen sekä  runomaistiaiset kotiin viemisiksi riittävät hyvin konseptiksi. Tai sitten ei, kuka tietää, mitä vielä keksitään seuraavalla kerralla, jotain uutta varmasti on tulossa loppiaisena 6.1.2019.
       
               
                         

                               Lisää kuvia linkistä


                               Tiimi kiittää kaikkia Runotulilla kävijöitä!                                Kiitos Upe, tapahtuman organisaattori!


Teksti: Hanne Laitinen, kulttuuri- ja ympäristöluotsi. 
Kuvat: Mia Vedenoja, ympäristöluotsi.  


 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti